Beskrivelse
Brugsanvisning for alkoholmeter.
Alkoholmeteren anvendes til at holde koncentrationen konstant ved fremstilling af kryddersnapse, som endnu ikke er blandet med en sukkeropløsning. En forudsætning, for et godt resultat, er dog at de færdige måleresultater noteres ned, så man kan opnå samme koncentration næste gang. Rengør alkoholmåleren samt plastcylinderen med varm vand og tør det af med en klud. Efter rengøring må alkoholmåleren kun holdes i den tynde ende over papir skalaen. Hæld derefter den rene alkohol blanding i plast cylinderen. Væske niveauet må ikke nå højere op end max. 5 cm fra overkant. Hold derefter for hullet med håndfladen og ryst indholdet ca. 5 gange frem og tilbage. Put så alkoholmåleren langsomt ned i væsken så den flyder frit. Aflæs i øjenhøjde ved det punkt, hvor den tynde del stikker over væsken d.v.s. i højde med væskeniveau. Ved måling skal den undersøgte væske have samme temperatur som der står på alkoholmeteren (20 gr.). Hvis alkoholblandingen er mere end 20 gr. viser måleren for højt alkohol procent og hvis alkoholblandingen er koldere end 20 gr. viser den for lav alkohol procent. Som tommelfingerregel gæller følgende: For hver grad alkoholen er over 20 gr. skal der fratrækkes 0,3 % og for hver grad alkoholen er under 20 gr. skal der tillægges 0,3 %.